flag Судова влада України

Впровадження системи відеоконференцзв'язку

01 лютого 2013, 15:20

       15 серпня 2012 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції».
       Документом встановлюється, що брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції особа зможе на підставі ухвали суду, яке суд буде виносити за клопотанням учасника процесу або ж за власною ініціативою.
       Відповідно до нього сторони у адміністративному, цивільному і господарському процесах зможуть брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференцзв'язку. При цьому це можливо лише за їхнього бажання. У кримінальних справах ці технології можуть використовуватись відповідно до норм нового Кримінального процесуального кодексу.
     Наприкінці січня система відеоконференцзв’язку запрацювала і в Краснолуцькому міському суді Луганської області. Це дозволить прискорити розгляд кримінальних справ та уникнути ускладнень, які виникають у зв’язку з доставкою у судові засідання осіб, що заявили про це клопотання.

      Відеоконференцзв'язок - це комп'ютерна технологія, яка дозволяє абонентам чути і бачити один одного, а також обмінюватися інформацією в інтерактивному режимі, працювати над документами в реальному часі що дозволяє економити час і кошти.