flag Судова влада України

Можливості електронного суду — учасникам судового процесу

17 жовтня 2013, 16:41

 

Як вже повідомлялось на веб-порталі “Судова влада України”, з 01.10.2013 року у учасників судового процесу (фізичних осіб та юридичних осіб) з'явилась можливість отримувати повідомлення про дату та час чергового судового засідання у вигляді SMS-повідомлень на мобільний телефон.

 

Переваги такого виду сповіщення вочевидь зрозумілі — оперативність, швідкість, надійність. Ви отримаєте SMS-повідомлення через деякий час після її створення секретарем судового засідання, де б Ви не знаходились на цей момент. Ризик того, що сповіщення не буде доставлено до адресата, набагато менший, ніж при надсиланні повідомлення поштою. Секретар судового засідання зможе проконтролювати факт доставки SMS-повідомлення, і у випадку його неотримання кимось із учасників судового процесу зможе вжити відповідних заходів.

 

Якщо Ви зацікавлені в тому, щоб бути оперативно проінформованим про дату та час призначеного судового засідання, - Ви можете використати нові можливості комп'ютерної програми.

 

Ця послуга активується за особистої ініціативи учасника процесу. Для оформлення підписки на отримання SMS-повідомлень необхідно звернутися особисто до секретаря судового засідання і підписати відповідну заяву, де зазначити номер мобільного телефону, на який Ви бажаєте отримувати SMS-повідомлення. Це може бути номер будь-якого мобільного оператора України.

 

Бланк зазначеної заяви Ви можете знайти та роздрукувати з відповідної сторінки на веб-порталі “Судова влада України”, внести необхідні відомості та надіслати заяву до суду для подальшого оформлення підписки.

 

Підписка оформлюється на ту справу (кримінальне провадження), номер якої Ви зазначили у заяві.

 

Громадяни, яким потрібна роздрукована та засвідчена повістка-виклик для пред'явлення за місцем роботи, можуть її оформити окремо, у секретаря судового засідання.